Pages

Sunday, January 23, 2011

Serious!!! Saya penat tergelak...

Petang tadi adalah antara sejarah tergelak yang paling banyak yang telah aku cipta. Dari start rehlah sampailah habis. Efeknye....sakit kepala sampai sekarang...nice~

Tapi apa-apa pun credits to rina and of course keseluruhan team AJK Sosial dan Aktiviti sebab dah buat aktiviti yang superb untuk kitorang...
tak lupa buat semua kawan-kawan yang memang sporting buat perangai gila sampai tak cukup nafas aku gelak...ye terima kasih...
yang aku salute...Afnan yang sanggup turun walaupun busy...aku tabik orang macam ko..best2..
n tak lupa kepada sya n kimah yang tak dapat ikut sama sebab ada program...xpe2 len kali kita buat lagi k...^_^

Bermula seawal jam 7 pagi ktorang yang perempuan dah start buat sandwich dengan air teh ntuk bekalan masa rehlah, banyak ktorang buat supaya cukup untuk semua especially yang lelaki yang konfem2 datang tanya pasal makan je dulu...

K, pendek cerita aktiviti ni ktorang buat kat astaka institut. Program mula dengan main game padang...
Main baling selipar, nyorok-nyorok dengan 'Iceberg'. Tak cukup-cukup main masa kecik-kecik dulu, masing-masing tak ingat dunia main lagi tadi. Semua tak sedar dah besar. Tapi honesly cuba bagi tahu siapa yang rasa dia dah matured sangat kata main benda ni macam budak kecik. Tipu besar lah kalau kata tak best...hak3

Permainan bermula~

Pengisytiharan 'monster2' secara rasmi~

Sakit perut tergelak dengan perangai gila bila diorang ni....
yang baling selipar tak kena-kena..
yang tak cukup2 tanah bila kena kejar..
yang tak sempat nak nyorok dah kena tangkap..
yang main permainan budak2 pun nak pasang strategi perang..
yang naik 'Iceberg' tak nak turun2..
yang monster tak pernah nye nak kenyang2..
yang bila kena kejar, penguin yang sepatutnya comel pun boleh ngeri..

Hahahaha!!!!...Adeh..sakit perut...
Dah tu bila time makan lak..senyap sunyi...macam malaikat lalu..
Bila perut lapar...sandwich, kerepek pisang dengan air teh pun jadi..
Tangan masing2 laju je...sampaikan ada yang menyarap punya laparnya...
Bukti?

Haa..kan dah cakap dah...

Makan..makan..makan..borak..borak..borak..

Lepas makan, tak cukup2 main...ktorang main pulak game "Baby, do you love me?", "Panjang pendek", "Silent Killer" dengan " Buaya-Biawak".

Hey you...don't judge a game by its name tau...kalau dah main..tau laa tahap bestnye macam mane...silap2 hilang suara sebab gelak..

Sudah2!! Kne cap gay kang payah....

Ya...permainan ini memerlukan kekuatan minda..

Mana tak gelak kaw2 punya bila...
yang sepatutnya "Baby, do you love me" jadi "Baby, I love you"..
yang keluarkan vocab lak tahap kamus dewan..
yang banyak menghasilkan spesis baru..biawe lah, buawak lah, biawayak lah..
scientist pun give up dengar spesies2 tu...

n of course yang paling banyak dapat "Langsi of the day"...
mane tak nye kalau bila suruh ambik surat khabar, dia ambik benda lain...
dia yang tak sepatutnya jadi "pembunuh" nak jugak jadi "pembunuh"...adoi...hak3

tu sume lah yang buat aku sakit kepala sampai sekarang...

N tak ketinggalan...aktiviti wajib bagi setiap program...











btw...thanx guys...i've had so much fun today...sayang korang~

5 comments:

syazwa said...

hehe.. ponat gelak smpai tebawa lm mimpi

Nur Adilah said...

pergh...sampai mimpi ek...
sib baik akak x...klu x bertambah ler sakit pale...huhuhu~

Ms Paiz said...

nampak macam best jer.
nak join! ahaha

dieyba said...

hahaha....
gelak guling2 bce entry nie...
sape la ek yg naek 'iceberg' xnk trun2 tu??
chomey sgguh perangai...huhu..

Nur Adilah said...

yuni: jom men kat umah...ajak kekucing kte men skali..hakhak

diba: ha'ah sape lah agaknye tu...kesian anak penguin lain lps satu2 kena makan..apa da~ hakhakhak ^_^

Related Posts with Thumbnails