Pages

Thursday, June 24, 2010

World Cup 2010 : I Choose Germany!!!

Germany...pasukan yang aku sokong sejak aku kenal world cup 2002. Entah apa mulanya aku berminat dengan team Germany pun aku tak ingat. Tapi aku rasa masa aku tengok match time 2002 tu Germany yang tengah main. Aku tertarik giler dengan skill menanduk Miroslav Klose yang hampir-hampir nak menang kasut emas tetapi dimenangi oleh Ronaldo ~ Brazil. Mula-mula Klose yang mendahului bilangan jaringan terbanyak dulu tapi dah dekat-dekat nak akhir Ronaldo pulak yang skor lagi banyak jaringan dengan 8 jaringan n Klose dapat 5 jer (apa kena ngan ayat aku nieh...pening2). Takpe2 itu bermakna Ronaldo memang lagi terer tapi aku tetap sokong German huhu~

Antara player yang aku suka adalah seperti berikut (dah macam buku teks lah plak ^_^):


Miroslav Klose
No. Baju: 11
Position: Midfield
Player yang mula-mula aku suka sebab dia antara yang paling banyak skor gol untuk German. Dia amat power dalam menanduk. Keras kepala nieh...Tapi kena kad merah masa lawan dengan Serbia hari tu. Geram..geram...


Philipp Lahm
No. Baju: 16
Position: Defence
Player yang aku suka sebab dia pandai rebut bola balik. Lagi2 bila betul2 dah depan gol. Hehe..dah tentulah sebab dia defence... Dan dia adalah player yang paling comel...cuba tengok gambar bawah ni..comel x..comel x!!?? Huhu~



Lukas Podolski
No.Baju: 10
Position: Midfield gak rasanya..
Player yang aku suka sebab dia banyak gak buat cubaan-cubaan yang maut tetapi banyak gak yang cenderung untuk ke tepi gol daripada masuk gol untuk world cup kali nieh, haih.. Tapi dia dapat award 'Best Young Player' time worldcup 2006. Terer lah tu kan...


Mesut Ozil
No. Baju: 8 (aku pun tak paham kenapa dalam gambar baju dia no. 10...diorang ske main tukar2 baju kowt..huhu~)
Position: Midfield
Player yang agak baru dan semakin menyerlah. Terbaru, dia lah yang menyebabkan German menang time lawan Ghana. Nasib baik Ozil score...yuhuu~


Michael Ballack
No.Baju: 13
Position: Midfield
Player yang paling otai. Satu-satunya player yang main untuk Kelab Engaland ~ Chelsea. Tapi dia tak main world cup kali ni sebab beliau telah tercedera. Kesian...uhukuhuk... :)

Yang paling best, Germany lepas untuk next match...seronok-seronok!!! Tapi next kena lawan dengan 2nd place kumpulan C iaitu England yang juga merangkumi team feveret ayah...Abih laa....perang besar la lepas ni...

2 comments:

syazwa said...

hee. suke gile miroslav klose dulu.
tp skg ni sy sokong portugal..!

hee

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

i choose argentina!..

messi......!
i luff u!....

folow sy ek!...tq!..
http://owlkieranaa.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails